Az IoT – az új trend!

Az IoT – az új trend!

Most bemutatjuk az egyik új IoT felhasználási lehetőséget, amellyel az életed minden részét összekapcsoljuk.

 

De még mielőtt belevágnánk, nézzük mi is az az IoT!

Ha nagyon egyszerűen akarjuk elmagyarázni, akkor nézzük csak a fizikai eszközöket, az otthoni készülékeket, vagy a járműveket, amik egy egységes, közös rendszerhez csatlakoznak, hogy még okosabbak és hatékonyabbak legyenek. Most ezeknél is messzebb juthatsz, mivel még többet nyújtunk neked. Az IoT platformok között nehéz felismerni, melyik is a legjobb számunkra. Tekintsük át, hogy mik a különbségek és neked milyen előnyökkel jár. Nagy hatással lehet az életünkre, hiszen egy jobb és összekapcsoltabb világhoz vezet. A gépek által végrehajtott feladatok, emberi beavatkozások nélkül, triggerek használatával történnek meg, ezáltal az egyes műveletekből folyamatosan tanulnak, így intelligensebbé válnak.

Íme egy példa erre:

Charlie egy hosszú útra indul a hétvégén és 160 kilométer után észreveszi, hogy az autó lassulni kezd és kigyullad a motorhiba figyelmeztető lámpa, de nem tudja, mennyire súlyos a helyzet és hogy hol talál legközelebb szerelőt.

Tegyük fel, hogy az autó összeköttetésben van a gyárral, így amikor az autó elromlik, információt küld a problémáról. Ebben az esetben Charlie autójának fékfolyadékszintje alacsony – de nem kritikus szintű –, a rendszer üzenetet küld arról, hány kilométert tud megtenni és milyen sebességgel.

Ugyanakkor, a GPS-rendszer is kommunikál a központtal, így képes tájékoztatni Charlie-t a közelben lévő szervizekről, a javítás lehetséges költségéről vagy akár a cserélendő alkatrészről is információt adhat.

Szerinted is lehetséges ez?

Szerintünk IGEN!

És itt még nincs vége! A keretrendszer számtalan információt gyűjt az autó adatairól, így a szűrőkről, szenzorokról és egyebekről, megtanulja vezetési stílusunkat, algoritmusokat hoz létre ezek alapján a jövőbeni döntésekhez. Így azonosítani tudja a problémákat, valamint értékes információval szolgál a gyártónak is egy esetleges vészhelyzet esetén, valamint valós idejű adatokat is kaphatunk tőle.

Az intelligens otthonokhoz tervezett IoT rendszerek, mint például az IP-kamera, Amazon Alexa vagy okos izzók és konnektorok, biztosítják a megfelelő kapcsolatot a készülékek és a felhasználó között, ehhez azonban egy erős és stabil WiFi hálózatra van szükségünk az otthonunk minden részében.

Ez a hálózat nem csak nagy sebességű és kapacitású kell, hogy legyen, de jó lenne, ha pénztárcánkhoz is igazodna. Pontosan ez az, amit a Tenda fejleszt és egyedülálló, a teljes otthont lefedő Nova Mesh WiFi rendszert kínálja az otthoni felhasználóknak.

A Nova Mesh termékcsalád költséghatékony és minden hálózatba integrálható, illetve a hozzákapcsolt eszközök folyamatosan elérhetők akkor is, ha a helyiségek között mozgunk.

A Tenda folyamatosan igyekszik innovatív lépéseket tenni annak érdekében, hogy a világ még összekapcsoltabb legyen!

Megosztás: