A QNAP NAS-ok már támogatják a Teradici PCoIP® technológiát

A QNAP NAS-ok már támogatják a Teradici PCoIP® technológiát

Zökkenőmentes és biztonságos felhasználói élmény a távoli virtuális gépek számára

2020. február 11., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP), a számítási, a hálózatépítés és a tárolás vezető innovátora bejelentette a Teradici PCoIP (PC-over-IP) technológia és Teradici Cloud Access szoftver támogatását, hogy biztonságos és rugalmas, végpontok közötti hibrid felhőmegoldást nyújtson.​​​​​​​

A PCoIP egy fejlett távoli kijelző protokoll, amelyet a Teradici fejlesztett ki annak érdekében, hogy a felhasználók számára helyszíni vagy felhőalapú virtuális asztali számítógépeket, vagy munkaállomásokat biztosítson. Biztonságos, nagy felbontású és rendkívül gyors számítási teljesítményre tervezték. Ez a virtuális architektúra tömöríti, titkosítja és továbbítja a pixeleket több szoftveres-, vékony- és mobilkliensnek, amivel optimális élményt garantál az alkalmazások, képek, videók és hangfájlok távoli továbbítására.

„A hálózati késleltetés súlyos kérdés lehet, amikor távolról csatlakozol egy virtuális géphez. A Teradici PCoIP technológiája megoldja ezt, miközben számos további előnyt kínál mind az informatikai osztálynak, mind pedig a felhasználóknak” – nyilatkozta Alfred Li, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A Teradici felhőalapú hozzáférési szoftver telepítésével több NAS virtuális gépen valódi asztali élményt kínál a felhasználóknak, hasonlóan egy helyi számítógéphez, miközben megvédi a központi rendszeren tárolt adatokat. A pixelátviteli funkcióval és a titkosítási technológiával a PCoIP protokoll biztosítja, hogy a helyi számítógép feltörése esetén se tudja senki eltulajdonítani a felhasználók adatait, vagy átvenni az irányítást az alkalmazások feletti.”

Ezenkívül a QNAP Virtualization Station támogatja a GPU erőforrás kihasználását, amely segítségével a GPU képes lecsökkenteni a CPU terheltségét, ezzel jobb teljesítményt biztosítva a képfeldolgozás és a számítógépes grafika számára. A PCoIP technológia ezt támogatja, ezzel lehetővé teszi a 4K Ultra HD videók zökkenőmentesen lejátszását a távoli virtuális gépen keresztül.

A PCoIP technológia használatához vásárold meg a QNAP NAS rendszeren a megfelelő Teradici Cloud Access szoftver licencet, valamint telepítsd a PCoIP klienst a számítógépedre és a PCoIP Agent szoftvert a virtuális gépedre. Ezt követően telepítsd a Cloud Access Connector-t a felhő- vagy a helyszíni környezetre és szükség szerint add meg a tartományvezérlőt. Végül, a Teradici Cloud Access Manager szolgáltatással az adminisztrátor központilag és biztonságosan telepítheti, kezelheti és méretezheti a virtuális- asztalokat és munkaállomásokat.

További információért a Teradici-ról, kérjük látogass el a https://www.teradici.com/ weboldalra.

Megosztás: