ASRock X399 Phantom Gaming 6

ASRock X399 Phantom Gaming 6

Sziasztok Srácok!

Múlt héten nálunk járt az ASRock egyik ,,Gémereknek” szánt Threadripper alaplapja.
Egy rövid cikkben szednénk össze, hogy mivel is van felvértezve ez a lap, ami nem más, mint a címben említett X399 Phantom Gaming 6.

Pofás megjelenés jellemzi ezt a lapot is, fekete alapon minimális szürke és bordó ,,sávok” foglalnak helyet. Egyszerű, mégis sokat sejtető, ,,Gémer” érzést sugalló dizájn.


A TR4-es foglalatú gaming lapba akár 16-magos X CPU-kat is belepakolhatunk, viszont a WX (24-32 mag) modelleket sajnos nem támogatja. Az ASRock szokásához híven A PCIe portokat megerősítette (steel slot). A gyártó az alaplapon három darab Ultra M.2-es foglalatot helyezett el és gondolva a forrófejű SSDk-re, az egyik csatlakozóhoz egy hűtőbordát is mellékelt.

A hátlapi kimeneteken többek közt elhelyeztek egy 2,5 Gbps-os Ethernet csatlakozót, amire elég büszke az ASRock, de találkozhatunk még 7.1 -es audióval (Sound Blaster 5 Creativ) és USB 3.1 Gen 2-vel is.

Viszont nem lenne elég Gémer a lap, ha nem lenne rajta RGB (Polychrome RGB SYNC) csatlakozó és ezt az ASRcok is tudta, így rögtön kettő aljzatot is elhelyeztek a ,,moddingolni” vágyóknak.

ASRock X399 Phantom Gaming 6

Megosztás: